Kestävä investointi on kustannustehokkuutta

Nyt jos koskaan mietitään yrityksen investointeja ihan uudella kriittisellä ja harkitsevalla asenteella. Monet joutuvat tekemään vaikeita päätöksiä. Samalla kun investointeihin saattaa olla vähemmän budjettia, samalla toimintaa pitäisi ja kannattaisi kehittää. 

Tilan suunnittelussa on paljon asioita, joissa pienillä päätöksillä voi tehdä suuren eron lopputuloksessa. Vahva kokemus jo itsessään tuo kustannustehokkuutta. Osaava suunnittelija ei lähde edistämään tai käytä aikaa idea-aihioihin, joiden tietää etukäteen asiakaskäyttäytymis- ja toiminnallisuuskokemuksesta, etteivät ne toimi tai eivät ole järkevällä budjetilla toteutettavissa. Hyvä suunnittelija näkee tilan rajoitteet ja mahdollisuudet ja osaa ottaa ne huomioon alusta lähtien.

Hyvän idean toteutus ei tarvitse aina maksaa maltaita. Itse suunnittelijana olen viime aikoina inspiroitunut mm. valon, varjojen ja heijastusten leikistä. Ympäristön elementit voivat luoda mahtavia ja todella edullisia visuaalisia efektejä tilaan.

Joskus satsaaminen nyt tuo säästöä tulevaisuudessa. Julkitilan kalusteet ja pintamateriaalit ovat usein hankintahinnaltaan hieman yksityiskoteihin myytäviä materiaaleja arvokkaampia. Julkitilan ja kotikäyttöön tarkoitetun kalusteen ero on rakenteessa ja materiaaleissa. Julkitilan kalusteet ovat usein huoltovapaita, niissä ei ole löystyviä ruuveja, useiden tuolien jatkuva siirtely ei aiheuta rauhatonta äänimaailmaa ja rakenteissa sekä pintamateriaaleissa on otettu huomioon kymmenkertainen kulutus verrattuna yksityiskoteihin soveltuvissa valinnoissa.

Kestävä investointi on kestävämpää kuluttamista. Hyvä suunnittelija osaa valita ratkaisut, jotka ovat ajan myötä helppo päivittää ilman että kaikkia elementtejä ja hankintoja täytyy uusia. Joskus on ollut sääli uusissa projekteissa hävittää kalusteita, jotka hyvin olisi vielä voinut jatkaa elinkaartaan, vain koska ne ovat menneet jo parissa vuodessa niin huonoon kuntoon että uusiminen on ollut välttämätöntä.

Meille yksi tietoinen päätös asiakkaan hyväksi on ollut asettua kauemmas keskustan kalliista toimitilaneliöistä ja voimme pitää suhteessa useihin toimistoihin tuntihinnat hieman alempina.

Olemmekin löytäneet kotimme Espoosta, inspiroivasta Keran Hallien tiloista, joissa urbaani kaupunkikulttuuri sykkii ja ruokkii luovuutta.

-Sari Granholm-

Me olemme SOIHTU ja yrityksesi palveluksessa!

Ole yhteydessä meihin +358 50 3967 537, info@soihtudesign.fi

Meidät löytää Espoosta Keran Halleilta osoitteesta Karamalmintie 2, 02630 Espoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *